Monday, 30 April 2012

Keteb, I'm in LOVE!






Assalamualaikum, the world!!
Akhirnya setelah melewati semester enam ini, aku bersama pacarku bisa jalan jalan lagi, dan akhirnya bisa ke Keteb juga. Tertanda, 28 April 2012!!
Berhubung kita adalah pasangan sibuk, Cuma bisa jalan jalan waktu libur semester saja =.=”
Ya ndak papa daripada nggak sama sekali. Kemarin dulu sebenarnya kita mau ke Keteb, tapi melihat awannya yang tinggal merekah dan jutaan bulir air pasti jatuh, maka dulu itu kita berbelok dan mengarahkan perjalanan ke Solo, liat film trus pulang.
Dan karena walaupun cuacanya galau, Alhamdulillah kita nggak kehujanan, Cuma kegerimisan doang.
Dan setelah melewati jalan berliku, naik tanjakan, dan turunan curam, finally There WE ARE!!!
Dan entah memalukan atau memprihatinkan, it is my first time visiting Keteb. It was totally wonderful, so beautiful!!!
Namun, karena dia type orang yang tidak suka berfoto dan melakukan perjalanan seperti ini, kita Cuma foto secukupnya dan berduduk ria juga secukupnya. Mau liat theater Merapi juga pas itu banyak rombongan dan kita kehabisan tiket. Jam 1 pun kita sudah mau pulang. Nevertheless, gratitude filled in my heart!! Thank you so much, I enjoyed it a lot!!
Ada beberapa foto yang kita ambil di sana. Bagi kami berdua, tinggal setahun lagi kuliah kita dan aku nggak tahu Tuhan akan membawa aku kemana, dan mengantarkan dia kemana. Setahun ini aku pingin kita bisa mengurangi kadar pertengkaran dan bisa meningkatkan jumlah kenangan. Pacaran selama 4,5 tahun bagiku tidak pernah terbayangkan sebelumnya. And I am so grateful!!
They are them!!! Our beautiful memories!




Selesai jalan jalan di Keteb, kita mampir dulu di rumahnya. Menghela nafas, meluruskan pinggang, mengistirahatkan badan. Ngeliat keponakan mandi juga (PD nya saia..haha). Dan sore datang, aku juga harus berpamitan. Finally, I went home with him!
Dan malang tak dapat ditolak, di perjalanan pulang, dia jatuh, tulang kaki entah bagian mana nya tergeser. It is the second time he fell down after pick me up!!
Dan kemarin minggu aku menemaninya di rumah.
Aku tidak tahu apa yang akan terjadi 2 atau 3 tahun ke depan. Kita masih muda dan hal hal yang tidak terpikirkan bisa saja terjadi. Biar Alloh yang mengatur apa yang terbaik untuk kita berdua. Tapi, setahun ini aku pingin bisa lebih mengertinya, bukan terus menerus ingin dimengerti. Melakukan banyak hal dengannya, membuatnya merasa lebih nyaman. Menciptakan kenangan sebanyak yang aku bisa. Aku tidak akan memaksakan masa depan kita berdua, aku hanya ingin bisa menghabiskan waktu yang tersisa dengan sebaik baiknya, dan saat kita melangkah keluar dari ‘lingkaran’, kita bisa mengenangnya sebagai 5 atau 5,5 tahun yang indah.
But then, surely I want this relationship go along across the time!! Tapi kembali lagi Alloh yang menentukan, toh kita masih muda dan mimpi kita begitu membludak. Jalan masih panjang, dan halangan di depan masih sangat banyak. Still hoping the best, for the best life we can run in the future, and still….
I love him so much. I know him better than anyone else can, and no one loves him as much as I do.
The future is all about uncertainty, so for what I have to be afraid??? I have to fight for today, enjoy the days we can pass together, and everything is going to be so alright!!
My bedroom, 30.04.12 08.21 AM

Sunday, 29 April 2012

Morning Thought 30.04.12

Assalamualaikum, my world!
Hope today is good day.
I'm going to go to college and do siasat for SP. It is the first time I join SP because last year I prefer to stay at home for 4 months, I was near to die.
Now I take SP and focus to find theme of my proposal. i will take the start line mush earlier, so I will have muct time to find it out.
Together with colleagues, we promise to struggle and be better next time. Proposal and thesis, my expectation is A. I know it would be hard, but I know also there is nothing imposible, because the word impossible it self says I'm possible. Ahaha..
So, struggle for today and tomorrow and the future. Everything I want will be handed.
Fighting!!:)

Morning Thought 29.4.12

Assalamualaikum, the world!
Now I'm feeling bad. Yesterday I was so happy because finally I could visit Keteb and enjoyed the scenery with my boyfriend. But then, when he went home alone, he had an accident (again).
Now it is more terrible because he had to do rontgen and it will take 2 up to 3 weeks to be normal again. I feel terrible, too. He got an accident because of picking me up.
And I will do what I can do to make him better. hope I can.

Saturday, 28 April 2012

Morning Thought 28.04.12

Morning, the world!!
Assalamualaikum! :)
today I'm gonna visit Keteb with my boyfriend!
Since it has been long long time we don't meet up, I feel so happy knowing today we will spend the day together.
I prefer to go to a place like Keteb rather than a mall. I can refresh my mind by seeing the beautiful scenery and surely I can take pictures!
I love nature so bad. I love beach, mountain, everything related to the nature.
Once I go there, I feel gratitude filling in my heart.
How beautiful the creater is!
:)
hope it would be FUN day!

Friday, 27 April 2012

Morning Thought 27.4.12

Assalamualaikum, the world!!
Before taking a bath, wanna write it first.
And something I'm thingking about is vacation.
I wanna enjoy wind and wave sound while sitting in front of a beach
enjoy how peaceful it sounds, how enjoyable the situation around, without any burden, problems,
wanna have vacation somewhere,
at least refresh my mind, refresh me.
And I will get refreshed and be ready to face the world!!
Yeah!
:D

Thursday, 26 April 2012

Assalamualaikuuuuum,
dear my world!! :)
feel so guilty because I didn't write morning thought yesterday, I was in hurry because at 9 AM I had to give private English course in Ambarawa, heading to campus afterwards.
And now, something filling up my brain is money. :D
not because I am money-oriented or materialistic (am I right in spelling it??) :p
but, now I need money since I plan one vacation to Jogja with my close colleagues.
And Alhamdulillah it's like Alloh's permission because I gave enough money then.:D
I'm going to earn more money in teaching English course, I also have some plans to make money later on. Not tell now, but I'll tell later on when I succeed earning money I want.
Well, maybe I'm a bit money-oriented, but as long as there is noone sacrificed and I use my own efford to make money, it would be totally fine.
I never ask for money to my parents to buy stuff, instead I have to struggle first, then I'll buy it myself. And I will feel happy, happier !!
That's me, with all spirit I have, all weaknesses I aim. But then, that's me. And I love me, so much.
:)

Wednesday, 25 April 2012

The Second Annual Writing Workshop!!




Hay, My World!!

:-h

I think it is so late telling you about last Annual Writing Workshop EDPOW. EDPOW stands for English Department Pool of Writing which I run for a year. I work as coordinator and I am totally happy because I like writing and it is the field that I am passionate about.

And, it is the second annual writing workshop. Fortunately, I also write about the previous workshop last year. You can read here.

Well, it is such a relief knowing that I can hold this workshop again, although I am not the one who lead this workshop regarding I have already been the coordinator of EDPOW and it is the event inside EDPOW. So, I became Steering Committee together with the ex-leader.

=D7

This workshop was held on Monday, March 26th 2012 with the theme “Creative Academy Writing” with Danielle D-Sims as the speaker for 3 hours show.

Alhamdulillah, finally I could lead this KBM for e year and publish 6 bulletins out of 8, because 2 months we didn’t go to college for the whole month. Thus, we cannot publish 2 more as what we expected before. I’ll write it on further next time. Now, surely as my other entries, I like to show you the pictures how this workshop ran.

For me, leading this KBM give me a totally big motivation to develop my writing skill, and catch the bigger thing next time. Alhamdulillah, after I finish this duty, I will work as member of my faculty magazine as columnist. It is what I dream of since I was in first semester. There is one more dream I have to catch, and just after I succeed to have it, surely I will tell you.

And now, Alhamdulillah…this is it!!

:-bd

Annual Writing Workshop held by English Department Pool of Writing. Although the participants just reach amount of 50, I think it is the good start line, hoping next year, it will be larger. Also, hopefully we choose the right person as the next leader. Amien.

:)







Tuesday, 24 April 2012

Morning Thoughts 24.04:12

Assalamualaikuuuu, my world.
A thing coming up on my mind now is sleeping.
I am going to sleep the whole day today and really enjoy the holiday.
My mood is still bad due to a woman stuff coming out every month, you know lah.
So, it's better to stay in my home while drinking coffee, writing, or watching korean movie.
Today is lazy day, I love it!:D

Monday, 23 April 2012

The Extraordinary Phenomenon : Reog

Assalamualaikuuuuum…

Glad to see you again informing and reporting such an interesting event that probably you never watch and know before.

Without more explanations, you yourself surely can guess what it is.

If you are interested in this event, just look at one by one of the pictures I gave to you below.

I myself record everything happened, since I live in a peaceful and interesting village I love the most. As what I told before, I am pure Javanese and I do love everything about Javanese, the culture, the way of life, the way of socialize and everything, without intension of being ethnocentric.

“But then, if you do love Javanese, why do you use English to write about this stuff?”

“Because I am learning English right now, so one of the functions of open up this blog is to develop my writing skill in English. But, if you want me to show how I love Javanese stuff, then I will use Javanese language for this entry. But, what I know is ngoko alus. Well, let’s get started!”

Seneng atiku biso nyritakke kejadian apik iki marang kowe, sopo ngerti kowe ra tau weruh.

Ora usah ngomong dowo dowo, kowe mesti wes podo ngerti iki opo.

Nak kowe kepincut karo kedadean iki, njajal deloko siji soko siji gambar gambar ning ngisor iki.

Aku dewe sing nyoting kedadean sak kabehane iki, soale aku urip ning deso sing tentrem lan nyenengke sing tak tresnani tenan. Koyo sing pernah tak omongke wingi wingi, aku iki wong Jowo asli lan aku tresno tenan marang sakkabehane sing nyangkut Jowo, budayane, tata krama lan tumidakke, lan sakkabehane, tanpo ono maksut ngagung ngagungke Jowo lan nganggap rendah budaya liyo. Ora, ora ngono.

Yowes, saiki delokko gambar gambar sing tak soting wingi koyo mangkene.

Cekidot!!

Yowes, mangkono kui gambar gambar sing biso tak kekki ngerti marang kowe.


















Morning Thoughts 22.04.12

Assalamualaikuuuuuuuuuuum....
If then you ask me what thing I am thinking of right now is I don't know.
I got up with quite bad mood without the clear reason why.
Maybe like what someone writes in his status update that happy doesn't always have reason, either bad mood does not.
Today I have to go to campus and attend the meeting, submit my portfolio and teaching practicum form, also do some things there.
I have no spirit this morning, wanna run away somewhere and yell at sky.haha, sounds so drama..
I need vacation, I think. Surely I need!

Sunday, 22 April 2012

Morning Thoughts 21.04.12

Assalamualaikuuuuuum....
God, almost forget to write. I had to get up early and buy bubur for breakfast, continued with writing portfolio I'm supposed to submit next monday.
And something filling my head is Whatsapp!!
I tried to use it since yesterday and actually my pinqueenz have already used it. Unfortunately, Ellen cannot use it due to some conditions. This application is just adorable, I feel I have BB because it works like BBM, so I could send message, picture, sound with realtime and it is totally easy and fast to use. It is just so FUN!!
Something I love is making friends! But also i get the idea that if you have already had new friends, never forget your old friends. They color up my life, both the new and old one. And this application is such a way for me to keep contact with pinqueenz in easy, fun, interesting and private way!! We can make a group and chat inside. how cool!!
And it makes me happy. Chatting and being fun with my friends always succeed to make me happy. Lead to 1 conclusion that friends take an imprtant role of my life, ever.
:D
how about you??

My blue room:)

Saturday, 21 April 2012

Morning Thoughts 21.04.12

almost forget to write it this morning.
What I am thinking of is my boyfriend.
He has changed a lot, not merely like in love dramas, he turns into a liar, then cheat with another girl, or tends to hit me or whatsoever.
He has changed as a different person.
But then I realized we had relationship accross years, not only 2, but 4 years..
Passing many stages in our life. When we were 17 years, we had different way of having relationship compared with now, when we are about to reach the age 21.
We have get through those years together and changing as time goes by.
We have a lot of dreams now, and he is going mature, thinking a lot about his study and all matters happening in his own life.
I do the same.
We reach the flat stage. Sometimes it is totally boring, and think I'm gonna walk away. At the same time, we reach 'comfortable' stage, I don't feel weird to show up how I really am, he sees me as the way I am, and he doesn't matter. I do as well.
I like his family, but i don't know how to do.
And love is complicated, isn't it??

Friday, 20 April 2012

Morning Thoughts 20.04.12

Assalamualaikum, everyone.
What comes up on my mind now??
The death.
I've just heard that my neighbord passed away in the tragic accident happened in Kudus last night.
It leads my memory back on some days ago when he greet me in front of my house and wore an old bag and said
"sek nopo mbak ike?"
"niki sek njerengi.ajeng teng pundi??"
"suroboyo"
"adoh men.."

Thursday, 19 April 2012

The Last Day of 6th Semester!!



Assalamualaikuuuuuum….

Sabtu, 14 April 2012!!

Kembali menyegarkan pikiran dengan bersepeda keliling Salatiga. (bzzz…padal Cuma ke kota dan Pancasila doang:p), sembari perayaan dalam rangka kemerdekaan batiniah dan pikiraniah dari belenggu tugas tugas, final project, organisasi, mini teaching dan pernak pernik kuliah yang memenjarakan sebagian dari kesenangan ruhaniah kami.

Bersepakat setelah test Sociolonguistic pagi harinya yangmana adalah test terakhir untuk semester ini, kami akan bersepeda. Aku belajar sungguh sungguh dan tersenyum sambil berseri seri waktu ngerjainnya karena apa yang aku pelajari, kebanyakan keluar. Setelah itu, kami hotspotan sambil donlod video youtube ber’keyword’ meditation music. Sejak aku dirundung banyak tugas dan mulai agak terganggu pikirannya, tiba tiba ide brilian muncul di kepalaku. Saat belajar atau ngerjain tugas, kupingku terselip headphone dan sekonyong konyongnya melantunkan music. Bukan sembarang music. Terkadang alunan piano menenangkan dan tak jarang suara gemericik air yang aku donlod dari youtube. Seperti ini…:D

Kembali ke barang beroda dua, berantai dan tidak bermesin, sore harinya kami memutuskan untuk bersepeda keliling Salatiga yang pada kenyataannya Cuma pancasila sampai kota terus balik lagi.

Setelah mengisi perut dengan sepiring gado gado, pit pitan pun dimulai. Lima sekawan minus Via yang masih berkutat dengan lesson plan dengan tampang yang memprihatinkan, kita melaju ke Pancasila. Oia, dan ini ketambahan si Novince yang katanya udah lama nggak sepedaan tapi jalannya selalu duluan. Dan alhamdulillahnya lagi, akhirnya si Wida yang kemarin kemarin Cuma mau motoin doang, sekarang udah mulai mengakrabkan diri dengan kamera. Dan, finally aku bisa bilang, This is it!! Tampang Wida yang dari wajahnya aku bisa ngeliat betapa dia berpotensi sekali menjadi guru. :D

Oia, waktu Wida si anti foto masih belum khilaf, bisa dibaca di sini.

And finally, here we are!!!





Mengisi hari terakhir dengan bersenang senang dengan modal tak mahal, berdampak positif pada kesehatan dan mental, dan juga penuh kebahagiaan dan kebersamaan!!

Love it a lot!!

By the way, kami cukup merogoh uang 5000 untuk gado gado, 3000 untuk menyewa sepeda, dan tambahan beli kerupuk pedas 1 ons seharga 2800 di pasar.

Dan mengantarkan pada kesimpulan bahwa kita hanya cukup menghabiskan uang sejumlah 11000 saja untuk bahagia bersama.

Bahagia nggak pernah berarti mahal. Tergantung kita mau bahagia atau nggak. Dan saat hati terbuka untuk bisa merasakan bahagia, maka hal kecil yang dilakukan bersama orang orang tercinta pun bisa menjadi bahan untuk berbahagia.

Kalau pun sedang tidak punya uang, jalan jalan saja pagi pagi mengelilingi desa ( I live in a village and I feel proud ) dan rasakan betapa bahagianya merasakan udara pagi dengan badan sempurna, otak dilancarkan, dan rejeki masih diberi. Dan tidak ada alasan untuk menghindari kebahagiaan.

Bukan keadaan yang bikin orang bahagia, tapi niat dari orang itu sendiri untuk memilih bahagia atau tidak.

Kata buku, kita tidak bisa mengendalikan waktu, harga bahan pokok, keadaan, apalagi orang lain seperti teman, ayah, pacar, ibu, dll. Tapi, kita punya satu hal yang bisa kita kendalikan, yaitu pikiran kita sendiri. Jadi tergantung mau mampu mengendalikan atau justru emosi yang mengendalikan.

Keadaan itu tidak penting, yang penting reaksi kita terhadap keadaan. Begitu kira kira.

Maap ini jariku tiba tiba terus mencet mencet keyboard terus. Bukan berarti aku maha bijaksana karena kenyataannya labil luar biasa. Hanya saja dengan menulis begini, ada pengulangan dalam memori ku sehingga semua yang aku tulis menguat di diriku, sukur sukur dikirimkan kea lam bawah sadar.


Intinya, Bahagia itu Tidak Mahal!!!

Wassalam. :D

18.04.12 11:36 AM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...