Friday, 16 October 2015

EF #29 : FOR YOU, MY FUTURE DAUGHTER


Source

Talking about someone, this ‘someone’ just popped up in my mind. I’m not gonna write about someone appeared in the past and disappeared afterwards, leaving me in such a pain without a cure. This time I’m not gonna write about my parents,my family, and my beloved friends who shape me like the way I am now (which I’m so grateful of having them all) since I’ve already written about them a thousand times. Let me write about you. Yes, you...my future daughter.

I keep thinking about you. I’m wondering how will you look like? Will you like your mommy or your daddy or the mixture of us? Once you knock our door, I can’t imagine how happy I will be. I’m gonna cuddle you every single night, hug you until you fall asleep and teach you so many things. Remember, your mommy is a teacher. I will introduce you kinds of color and teach you how to color up your world.

When you are still a cute little baby, mom will dress you up with soooo many colorful clothes and shoes. But, don’t worry my daughter. Mom will not put semi high-heels on your little feet just like what their moms did to their daughters. I know it hurt. Mom will not dress you up like an adult like what they did. You are too cute and I want it that way. Mom will always answer your question, like:

“Mom, what’s that?”

“Mom, what’s this?”

“Mom, why can birds fly but we can’t?”

“Mom, why do you wear a scarf on your head?”

Ahh, daughter.....
Later I will teach you how to put on a hijab as well. Now mom is struggling,you know that. But later, Mom promises that mom will teach you everything. Don’t worry..... Mom will always do the best for you.

Mom will witness you growing up, getting taller and prettier. Then mom will pick you up to the school. Mom will put on a uniform beforehand!! You must look so pretty! Don’t worry..mom will be always there to help you wear a tie and put some powder on your pretty face. Mom will always be there to teach you when you find the homework so hard to do. Remember, your mom is a teacher. You are student that Mom want to teach the most in the world!!!

 When holiday comes, mom and dad will take you to beaches!! You know, mom likes beaches a lot. There, you can say hello to coral, enjoy the breeze, feel the warmth of the sun, build the sandcastle and you will realize that life is so good.... Because you have mom and dad.


My daughter, we will meet in the right time because mom believe God will have us that chance. But, mom has one thing to do in order to make it happen. Mom has to........meet daddy first. Then mom and dad will meet you. InshaAllah...

21 comments:

  1. You future daughter will be in tears reading this. Wish you'll find your other half soon. :) a nice post. :)

    ReplyDelete
  2. Your future daughter will around you with happiness and cheerfull

    ReplyDelete
  3. Mom, why you are still struggling to find your daddy while I am always here re-reading everything you write? Don't you realize theres someone paying much much attention at you? Dont you realize it, mom? Hahahaha... Why can't you just take a break, drink a cup of coffee, and re-think that its okay even the daddy is a lot younger than you? Hahaha

    Anyway mrs meukeu, i will tell you one thing. That the very top of a mountain is much more beautiful than a beach with all of its stuff.... We can fly with clouds, we can see the world extending outward...

    ReplyDelete
  4. I also wish the best for your finding "the daddy" :)
    And yes, best wish also goes to the anonymous here before me :)

    ReplyDelete
  5. Aku bingung harus koment apa. Bahasa inggris semua. Aku kemen aja 'good'.. hehe

    ReplyDelete
  6. Inilah kelemahanku di bahasa Inggris waktu bacanya tau tapi waktu mau ngucapin lagi gak bisa. I'm sorry Ms Meyke :(

    Sebenarnya susah ya buat ngomongin orang apalagi orangnya belum ada kayak your daughter. Tapi dari bayangan itu semua kayaknya seru kalo punya anak kecil yg gemes itu.

    Btw kalo nanti selain punya daughter juga punya son gimana?

    ReplyDelete
  7. Pertama-tama mau komen itu lucu banget anaknya...

    Kalo nggak salah ngartiin nih, kamu lagi ngebayangin seperti apa anak masa depan kamu ya? Mungkin sudah waktunya kamu menikah... hehehe...

    Waaa siapa juga yang nggak mau punya putri yang ngegemesin begitu, semoga suatu saat bisa juga menjadi orangtua yang baik.. :)

    ReplyDelete
  8. Ngerti mah ngerti. Cuma bingung mau komen apaa :')

    Beruntung 4 komentar teratas bisa bahasa Inggris, jadinya keliatan pinter. Sedangkan gue, gak bisa bales komen pake bahasa Inggris. Hiks.

    Ya, semoga your future daughter bisa menjadi anak yang berbakti pada orangtua.

    ReplyDelete
  9. Mom will always be there to teach you when you find the homework so hard to do. Remember, your mom is a teacher. You are student that Mom want to teach the most in the world...

    yeah, m

    ReplyDelete
  10. Jadi orang tua itu emang kebanggaan tersendiri. Anakmu suatu saat nanti pasti bakalan bangga kalo baca tulisan ini :))

    ReplyDelete
  11. ahaha. nggak ngerti semuanya tapi saya paham walau sedikit.
    semoga jadi ibu yang baik deh, yang ngajarin apapun, yang selalu sabar dan bisa bimbing anaknya.

    tapi ya harus ketemu saya calon ayahnya dulu nih

    ReplyDelete
  12. Semoga jadi ibu yang baik, dan jadi guru yang baik buat anaknya di masa depan. Mungkin di masa depan nanti anaknya akan baca ini, dan gimana ntar reaksinya, mungkin akan bahagia :D

    Semangat nyari 'future daddy' nya :p

    ReplyDelete
  13. Hyaa!!! lucu banget bayi nya.....
    Kalo di masa depan anaknya baca ini gimana ya mbak??
    gue juga nggak mau kalah, gue juga bisa comment pake bahasa inggris....
    "there is a chair"...
    udah, gitu aja....

    ReplyDelete
  14. Kak maaf kalo gak dikomen pake bahasa inggris jugak, gak ngerti penulisan yang baik dalam bahasa inggris :)

    Temukanlah laki-laki yang bisa membimbingmu kak dan nantinya juga akan menjadi nahkoda untuk anak-anak dan dirimu. InsyaAllah akan ditunjukkan. Dan tetap ingat ucapan kakak di postingan ini untuk tidak mendewasakan anak-anak nanti, tapi membiarkan mereka tetap lucu dengan masa kecilnya.

    ReplyDelete
  15. Aduh... ngomen bahasa Purba boleh gak, kak Mey? hahaha

    Jika suatu saat nanti kak mey jadi ibu dari anak-anak suaminya. Semoga aja menemukan jodohnya yang baik, taat ibadah, rajin menabung, sayang istri. Pokoknya Semoga yang tebaik, deh.

    Keknya kak mey udah waktunya ni. :)

    ReplyDelete
  16. This is what makes women as old as you want to get married quickly ..

    Btw, you really want daughter. If Allah give you son are you still wear your son hijab hehehe.

    ReplyDelete