Friday, 31 August 2012

A Fun Day with Absurd Colleagues

Assalamualaikum, the world!!:)

28 Agustus 2012

The Rempong Time

Pertemuan PPL : 9 AM

Jarak rumah – kampus : approximately 25 km

Durasi pencapaian : 45 menit perjalanan, ditambah 5 menit nunggu angkot, 10 menit nunggu bis SARI mangkal, 5 menit ari lari,10 menit additional time kalau lagi macet atau kejadian tak terduga seperti, ban bis kempes, mesin bis rusak, ban ngglinding, jembatan Tuntang ditutup, (krik..krik..krik..) and so on and so forth..

Karena memang hal yang terlalu rumit untuk dilakukan adalah managemen waktu, yang kemudian disusul manajemen cinta dan manajemen uang yang semuanya tercakup dalam manajemen kehidupan, pukul 8.05 aku masih sibuk ngelap flatshoes.

08.10 aku loncat dari teras rumah, lari menuruni jalan sekitar 100 meter. Aku berasa kayak di sinetron FTV di S*TV yang biasanya ada scene cewek pake tas, kaos, jeans, flatshoes, lari lari ngejar angkot, eh nabrak mas mas ganteng, jatuh tersungkur, berkas berkas bertebaran, terus mas masnya ingin membantu, eh, pas ambil 1 barang, tangan mereka mengambil barang yang sama dalam satu waktu, the first skinship bahasa kerennya, lalu tiba tiba keduanya melayangkan pandang ke wajah masing masing (jangan lupa pake slow motion), lalu sejuta kupu kupu berjejalan di perut, dan bahwasanya benarlah sudah bahwa cinta itu dari mata turun ke hati.. keduanya tersenyum, besoknya jalan bareng..

Bedanya dengan aku, aku udah lari gitu ya dengan scene FTV terus berputar dan penuh harap, flatshoesku sampai kecopot copot gitu, jilbabku terkiwir kiwir tersapu angin, pas di tikungan, tiba tiba ada 4 kebo raksasa berjalan anggun luar biasa dari merumput, aku yang lari menuju jalan raya, langsung balik arah tunggang langgang tak terkira.. pake baju merah lagi, berbahaya!! Aku berputar ke halaman orang, mengawasi kebo yang jalan lenggak lenggok, gedenya subhanalloh..berceceranlah itu jalan.. kenapa begitu kontradiksinya, kenapa?? Kenapa ya Alloh????

Angkot lewat sayup sayup di kejauhan..

Aku langsung siap siaga melambai lambai, sekarang aku berasa pemain film kayak di fim Horor Indonesia yang tersesat di hutan penuh setan, terus buat penanda pake kain dibuat tanda plus gitu di tanah biar team penyelamat yang pake helicopter bisa liat mereka. Berasa hidupku penuh dengan scene sinetron, film horror atau thriller.

Dan aku berhasil, hap!! Naiklah aku ke bis mini itu,pak sopir mengayuh pedal bersambung setir menuju Ambarawa, dan bis SUKSES menanti di ambang jalan dekat pasar Projo yang terbakar..

And as usual, I was late -.-

Why???Why????

Pertemuan PPL

Oh ya, apa itu PPL?? PPL itu serupa pengaplikasian dari apa yang kami pelajari, layaknya fakultas kedokteran yang aplikasinya berhubungan dengan medis, atau fakultas pertanian yang berkaitan dengan melakukan riset tentang cocok tanam, atau fakultas dokter hewan yang magang di kebun binatang melakukan riset dan melakukan perawatan binatang, fakultas Bahasa dan Sastra yang condong ke pendidikan seperti ini, nantinya akan berhubungan dengan mengajar, Teaching English!! Di SMA SMP setempat! See?

Siasat oh Siasat, Adjustment oh Adjustment…

Hari ini, selain pertemuan membahas perihal PPL, juga ada adjustment!

Bila SIASAT dilaksanakan tanggal 7 Agustus yang penuh pergulatan, perjuangan, cinta dan airmata, kemarin adalah adjustment atau selaksa pemantapan jadwal yang telah direbutkan di SIASAT!

Kalau di universitas negeri, nama lainnya adalah seperti KRSan, ambil jadwal…atau online KRS..cepet cepetan mencet judul kelas.

Jadi dalam SIASAT, ada 5 hal yang sangat menentukan :

1. kecepatan lirikan mata dan gerakan tangan.

2. strategi atau tak tik perang

3. kecepatan internet

4. keberuntungan

5. pertolongan Tuhan

Tanpa 1 dari 5 itu saja, berakhirlah sudah…

Ibaratnya, beratus ratus mahasiswa berduyun duyun berjejalan di loby, pukul 10 pas, bel berbunyi, langsung berhamburan ke kelas kelas idaman,

“Woy Proposal sek..lantai 3 lantai 3…kursine meh penuh..”

“Wayoooooo…serbuuuuu…”

“Duh penuh, aku tak lari ke proposal B, wadawwwwwwww”

“Sekarang elective, IBM IBM..calon pengusaha..luariiiiiiiii”

Berdesak desakan, tendang tendangan, srobot srobotan, terluka, cidera…penuh air mata…

Dan aku panic tak terkira, Proposal tak ada di genggaman. Padahal Proposal bak tiket emas menuju babak Thesis yang samar samar menghadang di penghujung jalan. Tanpa itu, kelebatan Thesis semakin menjauh dari pandangan…aku frustasi..

Dan setelah pergulatan sedemikian rupa, Alhamdulillah aku bisa menyempilnya juga..

Mengantarkanku pada pelajaran hidup nomor 19 :

No matter how hard it seems, as long as we fight hard for it, success would come up afterwards.

Dan adjustment kali ini, aku dan Inggit dan Wida hanya menambah matkul IAD saja, serupa IPA begitu. Walau aku tak tau apalah itu fungsinya, karena itu wajib ya sudahlah tak ada pilihan lain, ambillah saja…

Dan Alhamdulillah, dapet lagi! Keberuntungan bersinar di pelupuk mata. Dan semua itu juga berkat heart-mate yang berperan menjadi team sukses SIASATku. :D

Happy Ending :D

Lotis Time!!

Dengan berakhirnya Adjustment, sekelompok mahasiswa abstract berencana untuk berkumpul sekaligus menghabiskan turbo milik Vince.

The Members :

1. Novince

2. Inggit

3. Ningrum

4. Dian

5. Garwidha

6. Nurul

7. Shinta

8. Meykke

9. -V-i-a- ( gagal ikut -.-)

Sepakat untuk lotisan di rumah Vince!! Sebelumnya, ke Mela dulu sholat dan menggebyurinya karena hari itu dia juga ultah ke 21…:D sayangnya, there was no picture, we were so interested in showering her (kekeke), and forgot to capture the moment L

Melayangkan ingatanku pada 23 Mei waktu lalu, ulang tahunku 22 Mei, tetapi karena ke kampusnya tanggal 23, aku diluluri tepung seperti ini

Unpredictable Attack

Rampung sudah, saatnya ke rumah Vince!!

Disuguhi turbo*1 yang masih banyak dan berupa rupa macamnya, dan juga setelah membeli buah di Pasar, dan gotong royong mengupasinya, dengan Vince si juru sambal yang HOT banget (sambalnya), we had a fun gathering in the beginning of the 7th semester!!

And without any further explanation, you can see how exciting, fun, and amazing it was!!


Dari kiri ke kanan : Inggit, Ningrum, Nurul, Mela, Dian, Meykke, Shinta

Dari kiri ke kanan : Widha, Ningrum, Nurul, Mela, Vince (tuan rumah), Dian, Meykke (again)

That’s all. On about 3 PM, we had to go home and end it up.

Hope we could do that next time! Uh Yeah!!

Fighting for the new semester, new spirit, new strategy, new US!! :D

Wassalam

30.08.2012 10.43 AM

1* turbo : turahan bodho (sisa lebaran)

Thursday, 30 August 2012

One More Time Audition With PinQueenz

Assalamualaikum, the world!!
Soooo excited to write about this experience, as if I got back to 3-4 years ago with those fun friends!!
Thursday, August 23rd 2012.
As it was planned before, we were going to meet up (finally after quite long time no see), with Salatiga as our destination!
Unlike the previous gathering, this time we tried to recall the memory we had in senior high school through playing an exciting game we used to play at that time right after school ended!
Play AUDITION!!!!!
We never play this kind of game again after we graduated from senior high school and we had to separate in such away because of the different plan of the future (ceileh)
And now here we are, after about 3 years not play game altogether, finally we can do it once more!!
Fortunately, we could still use our own avatar/character like what we used to, with the old name that we had 3 years ago. And in that game, although we do not come back to play again in even long time, the game will never block or erase our ava from the game-world. And that day, we turned back!! Kyakyakya…
We finally arrived at Salatiga after getting in the beautiful bus all around the world, SUKSES bus. We reached Salatiga at 12 PM. After passed by a mosque and met Dany who came first and waited for us at Neo, we decided to play Audition at Dipo.
Like this…

And we straightaway go to the game-world and go to memory-land at the same time (hehe)
The Game Section
After I called my boyfriend to remind me about my username, password, and number password since he is the one who remembers those stuff while I didn’t, I could go in the Audition page and go to the same room with Pinqueenz members.

By the way about Pinqueenz, it doesn’t mean we are Queenz of Pin alias Ratu Jamur. Demi Tuhan tidak ada yang jamuran di antara kami, tenin…
Itu adalah plesetan dari Pinguin yang kita ambil dari gambar di jaket kebesaran kita dahulu. Waktu SMA kita punya jaket yag sama seperti ini :

Dan karena kita bingung cari nama, jadi diplesetkanlah Pinguin menjadi Pinqueenz dan setelah ditentukan tanggal kelahiran (17 Februari 2007) , kita bikin fb seperti ini.
It is how Pinqueenz was born..hehe. Do you remember?
Get back to the game, after we could go to the same room, we started playing!!
But a while before that, we could change our clothes, taken from our cupboard provided there.
And when you are in process of dressing up, there would be a dressing room surrounding you like this..

Once you feel ready, just press the ready key and once everybody presses it, it would be like this..

And once the DJ (one of the members would be the DJ and set up everything such as songs, places, type of game whether 4 direction or 8 direction, and so on) presses the start tombol, we start playing!!!
How to PLAY???
Simply press the direction whether up, down, right, or left as what we see on the screen while press the space or ctrl based on the beat. So, we have to be aware when to press the space to get ‘perfect’ move, so that the point would be doubled. Otherwise, if we cannot press the space on time, or fail to press the correct direction, we would miss the point and the ava stops dancing for a while until we could get our return again and pressing correctly.

Ya begitulah, pokoknya sangat menyenangkan…kalau dijelaskan bisa berhalam halaman..
You have to try it on!!!
Once the song finished, we would have the report like this..

And the winner always goes to Ellena -.-
She is the goddess of Audition among us. :D
And she has the much clothes and sexy clothes among us as well.
Talking about clothes, we appeared to be quite sexy. Just look at this

And once again compare to this..

Since we can not dress up in such a style in the real world, I feel so amazing dressing up like this. Hehehehe…
Love it! Love it!Love it!!
It is my ava, with the name in above.

And every ava must have their own name, like it shown here..

Because at that time, I had relationship with another gamer named Dantok, I and he decided to have such a cute ava’s name. Mine is alwayz-Mey-Danz. Kyakyakya.. ( not only that time sih, but since that time up to now, I have a relationship with him.hehehehe)
I also got married with him (in Audition)!! It is our wedding ceremony and I got a wedding ring as well!!
( sekarang, sudah tidak begini, sudah tamat kita. memang hidup itu begini, tidak apa apa. :) )

Edited by another gamer named Lena-
And make me think how if life works that easy…
Cuma lomba nari dapet duit, mau model mata kayak apa, rambut berubah ubah, baju model apa serba ada, mau warna kulit kuning gading, sawo matang, coklat eksotis, putih pucat, semuanya bisa terjadi dalam sekali pencet. Ini nikah juga bisa Cuma joget joget cupelan bareng dan hanya dengan melewati batas tertentu, nikah bisa sukses dapet cincin… nama juga bisa alay..bisa pake strip strip gitu..
And life doesn’t turn out that easy, at all..hehehehehehe…
and get back to the Pinqueenz!!!
We played for about 2 hours, play in 4 direction-easy and 8 direction-easy. We are not as expert as we were since long time no play..but study..:p
There are a lot of songs, mostly songs are K-Pop songs such as Rain’s, Big Bang’s , and many more. So excited and also up-to-date!!
And the happiness would fill up the heart once we could finish the final-move, the most difficult move from the whole one-song-duration. Once we get it, we would kayang muter muter, mbalik mbalik tubuh, ngesot tertatih tatih as shown..

And it is what the game is all about…about dance and life and love and friendship..kyakyakya..
Lunch Section
After played game in DIPO, we decided to visit Yege Café to have our late- lunch together while having chatting about our activities, love and life and so on, and never forget, we took some pictures!!

And the other our-hang-out stories is here!!
and many more... :)
Before we went back, we passed by my campus and took some pictures!!
And just before Magrib, we got in the bus and went home, and planned again to have such a gathering. Never feel bored to hang out with them!! Hehehe
Finally, that’s all and thanks to read this, ad hope I could write again about Pinqueenz and 10 years later, let’s just open it up again and see how amazing youth we have passed together!!
Berasa syahdu..
Well,

Wassalam…
25.08.2012 12:43 PM

Tuesday, 28 August 2012

A Special Ied Mubarak Eve




Assalamualaikum, para Sohabat!! Akhwat dan ukhti semua muanyaaaa…J

Happy Ied Mubarak !!

Minal Aidzin Wal Faidzin, Mohon Maaf Lahir dan Batin!!:D

I love being villager!!! Loh loh, apa apaan ini?

Yess! I love being a part of my village I’m staying now. I have experienced many things that the others haven’t, including Malam Takbiran!

Setiap tahunnya, selalu ada 2 jenis Takbiran di desaku. Pertama, takbir berjalan. Dan yang kedua, takbir keliling menggunakan sepeda motor.

Sayangnya, karena terbentur acara lain, tahun ini aku nggak ikut takbir berjalan. Takbir berjalan, seperti namanya, ya mengumandangkan takbir sambil berjalan mengelilingi desa. Karena desaku adalah desa yang tertata, berliuk liuk jalan beraspal membelah desaku, memisahkan rumah rumah di antaranya, dan tertata sedemikian rupa sehingga rumah rumah berjajar rapi di sepanjang jalan desa yang ada. Terbentang dari RT 01, paling mentok berbatasan dengan hutan pinus atau karet aku lupa, sampai RT 06 berupa rumah makan di sepanjang jalan raya utama, yang di dalamnya terdapat SD isdiman dan Masjid Isdiman kebanggaan. Berjajaranlah kami, anak anak, ibu ibu, bapak bapak, pemuda pemudi Indonesia seperti akyu, semua muanya…

Zzzzzrrrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeettttttttttttttt!

Melemparkan ingatanku ke beberapa tahun lalu, saat aku belum punya pacar dan masih ingusan belum pernah pake eye liner segala macam.

“Pak, gawekke oncor pak, do meh nggowo oncor ok pak..”

“Ra iso gawe to kok, kon gawekke pakde..”

Pakde datang, oncor terbawa anggun dengan badan tegap menjuntai, dan terlihat sembulan kain gombal di paling ujung, menyembul sangat indah dan siap untuk berkobar.

“Fit, aku yo duwe oncor lho Fit…engko sumet yaaa..”

“iyo, aku yo bar digawekke bapakku ki..apik to oncorku…”

“ih, apik ik…Fit, barise mbek aku ya Fit…”

………………………………

Dahulu acara semacam ini jauh lebih ramai. Dulu pemuda pemudi niat banget buat kayak dinasaurus besar dari rajutan rangka bamboo dan kertas semen. Atau dihiasilah jalan jalan dengan lampu bertitikan bamboo yang dibuat serupa ujung menara mesjid melengkung begitu. Indah sekali, atau setelah oncor, ada periode lampion, membeli dari seorang warga yang kreatif meraup rupiah dengan menggunakan kesempatan macam ini. Lampion merah terang seperti melayang layang di tengah kegelapan. Kami, tangan tangan kecil kami, dengan sangat berhati hati dan terkagum kagum, menjaga sedemikian rupa api di dalam kertas minyak warna merah yang digeyong geyong itu,membawanya memutari desa. Still, Takbir filling up the air…

And I have such a beautiful memory, beautiful childhood.

Apa kabar Fita? Anaknya unyu sekali. :D

Soal kekompakan, desaku tidak diragukan lagi, dari RT 1 sampai RT 6, semuanya tumpah ruah memenuhi jalanan, berjalan bersama menghabiskan malam takbiran. Soal keakraban? Tak perlulah ditanya. Ingin cari orang bernama Yem semisal yang mana adalah RT 1, dan kamu bertanya dengan bu Sodah RT 6, pasti oh pastilah Bu Sodah tahu banget mana Yem itu. That close.

Selesai takbiran jalan, now time to takbir keliling!!

Aku tidak pernah melewatkan takbir jenis ini juga. Rutenya tidak perlu jauh jauh. Mulai dari SD Isdiman, lalu menyusuri jalan Ambarawa yang eksotis, belok kanan meniti TambakBoyo, lalu terus merambah, sampai Lapangan Pangsar belok kiri, terus sampai tiba saatnya BanyuBiru menyapa, dan masuk melewati jalan Brongkol, dan finish sampai lagi di desa tercinta!!

Dan tahun ini, just guess with whom I was???

Pacar? No. Father? No. Friend? No. Acquainted? Of course no.

With my grandfather! He is just so ROCK!!!

Together with my younger sister and m grandfather, we joined takbir Keliling!

Mbah kakungku itu walau pun tubuh didera kerentaan, jiwa tetap masih muda. Bermodalkan motornya, kita meramaikan suasana Idul Fitri eve bersama.

Terhitung sekitar 7 mobil dan berpuluh puluh motor bak ular merambat padat mengitari rute tersebut. Di 2 mobil pertama bak kepala ular, mengumandangkan takbir dengan live alias siaran langsung bermodalkan sound system yag telah dibawa. Jalanan padat sekali, letupan kembang api menyisakan percikan api warna warni di udara. Setiap mesjid mengalunkan nafas yang sama, Takbir yang menggetarkan hati. Dan malam kemarin, itu milik kami, umat muslim di penjuru dunia.. J

Zzzzzzzrrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttt

Terbang ke masa lalu, saat merah putih masih seragamku, saat motor belum sebooming ini alias masih agak langka, kami ikut takbir keliling pake apa????

“Ke, angko bareng awak dewe we, rasah melu bapak mbek ibukmu…iki jelas luweh seru…”

“Iyo mbak Is, aku melu kowe ya…”

“Ayo ayo ndang do munggah…”

“Ih mbak enak ning kene sepoi sepoi ya mbak..”

“kandani ok…”

“Fit, nak pas direm ojo mepet mepet aku, aku rasane meh kawur..”

Dan kendaraan jenis ini tak hanya satu, tapi dua sampai tiga sampai 4 berjajar jajar cantik sekali. Kepala kami menyembul nyembul, ujung jilbab kami terkiwir kiwir, pegangan kami sepanjang tepi bak, dan tak jarang masih berpasir sisa mengangkut kemarin pagi. Dan itu adalah moment moment indah yang pernah aku alami. Have you ever experienced it?? I’m not sure :p

Kami teriak teriak begitu sambil terus berpegangan, tiap direm, kami teriaak..badan kami seperti digelontorkan mundur, yang paling depan bombongan, yang paling belakang sengsara.

Ah, masa kecil yang sangat artistic..

Sekarang mana ada se hebring itu? Yang ada, anak SMP berboncengan sama pacarnya yang kadang juga masih tetanggaan..berpasang pasangan gitu lah.. yang cewek pegangannya kayak mau boncengan naik jet coaster, kenceng amiiit.. #gondok

“it was okay to be with my grandpa anyway, he is the oldest person who joined it. So cool..”

“Rapopo Meyk.. “

Dan memanglah dari masa ke masa itu tradisi memang sama, hanya cara melakukan pasti ada perbedaannya. Dan apapun perbedaannya, tinggal di desa ini memberikan kebahagian tersendiri. Kompak, seakan berkeluarga, ramah ramah, dan mempunyai sifat memiliki di para antaranya.

That’s all! Sepotong cerita di malam takbiran yang tak pernah sepi di desaku. Dan saking terencananya, pagi sebelum malam takbiran, pasti ada pengumuman berdengung melalui corong mesjid mengabarkan kepada para warga,

“Assalamualaikum…bapak ibu sekalian, mengkeh bakda Isya monggo kulo aturi nderek takbir berjalan dilanjutaken takbir keliling mbeto kendaraan…kulo aturi supados nderek sedoyo.. Wassalam…”

Kurang lebihnya..

Once again, Selamat Idul Fitri, semoga segala berkah bisa tercapai dan tergenggam, kemenangan di tangan!! Yeay!!!!!

:D

Monday, 27 August 2012

Together Fasting-Break with Ex-Classmates !!

Assalamualaikum, everyone! :D

It seems to be a late post since what I am going to write is about what happened at August 17th 2012, and I write it on starts by now which is at August 22nd 2012. Still, it would be okay I think because I can still feel the euphoria inside me. Ehehehe…

So, what happened on that day? Well, that’s the day Indonesian celebrates the Independent Day, but then I didn’t attend the ceremony or the like, I am already the university students. Haha..but, I miss that moment in sudden :(

Well, like the last fasting month, a year ago, my ex-classmates held the fasting-break together!! Yeay!!

Before Meeting Up!!

The information I got from the committee, the warm-hearted committee, Risma Shinta Dewi, we were supposed to gather in front of our ex senior high school, SMA N 1 Salatiga by 4 o’clock.

4 o’clock : I just started walking out of my house after putting make up a bit on my face. And altogether with Dwi, Eni and Mitha, we passed about 25 km away starting from my house. We really understand that it would be not that ontime. Hehe..

Finally!! :D

And we arrived there on about 5 o’clock and finally, after long time no see, we could meet up and gather again like we used to!! Sooooooo happy!!

The Members!

And yesterday, many friends could join, about 25 people out of 39 people. It was better than the previous together fasting-break ( I’m not sure about the term :p)

I am going to call one by one of my friends, here they are :

Shinta (the committee), Dhanu (the committee), Wawan (are you the committee as well?), Eny (my ex-chairmate, my inspiration of being diligent in study :D), Brian (the hebringest student in the class), Dwi (my neighbor, love English as I do), Mitha (fresh graduated, a young midwife), Ardila (the beautiful one, a doctor soon), Anis ( beautiful as always, ehehe), Wiwin (the fashionable one, study in the same university like me), Dias (who changes a lot, a new beautiful hijaber), Devi (turns into so feminine), Tyas (uhm..talkactive as always..hehe), Ajeng ( as I know, the young entrepreneur), Stevy (loooooong time no see her!! So missable. Haha), Eko ( the ex-class leader), M. Iqbal (cool but absurd), Boby (seems slimmer), ifan ( lost some weigh, seems much slimmer :D), Iqbal (my close friend in class, the digital camera owner), Fadli ( I heard he is famous in STAN, a band member), Bany ( garing as always), Tajip (more fertile now). Last, Meykke (unidentified) . I think that’s all… hopefully there is no missing..:D


with my former chair-mate :)

Where did we GO??

And the committees had decided to gather in COZY café. How cozy!! If in the previous year, we booked the place in the second floor, indoor part which there are a huge and super soft sofa in yellow color there, this year the committee chose the outdoor one, still in the second floor, so we could sit on our knees (lesehan). It was more comfortable and we could sit close each other surrounding the long table there. And the air was just so perfect!!

The cost?? We never eat in the expensive place, the more economical it is, the more we like. And the COZY café is as cozy as the name itself!!! we just needed to spend 16.000 rupiah and a plate of rice altogether with fried or roasted chicken and a glass of ice-tea was ready to eat. Cheap and delicious!

Moreover, it is not all about the meal we ate, instead the quality-time we had. :D after long time no see each other, it was so enjoyable and fun to gather like that.


my ex-classmates in action

The Impression

What I like from my senior high school students is we never try to show off, instead we just mingle with all classmates, never build a block by grouping. And although we have own close friends, still we could unify the class as one unity, IPA 3 (cie bahasaku)

That is what I love from this class, gratitude filling up my heart. Hehe…

And what I cherish is we are still able to have such a gathering although we have been apart for approximately 3 years since we graduated in 2009 and continued our study to university afterwards.

And the together fasting-break is one of the annual events we have for so long. The other is like when we have break once the semester ends. We have had a lot of worth-remembering events. Some of them are these!! Click to see !!

Sehari Bersama Keluarga 8

Happiness On The First Day of 2011

Sehari Bersama Saya

Let's Visit Art Galery Kota Lama

and the like :D

Back to the event, there we talked about how we have been, what we have done, about the graduation, about KKN that I would never have in my life ( I want it to the death though), about my friend’s situation and many more.

While enjoying the food, we just mingled with the others, talked about many things, and never forget to take pictures since it would be important to make the event long lasting. Hehehe… we really had a lot of fun together and I want it again!

For me, meeting up with those kind of people is important to boost my spirit up.

Mostly my ex-classmates are hijabers, and once we meet, it just triggers me to keep my faith being hijabers since in my daily life, I have less friends wearing hijab. And from them I get such motivation to do more in my study and so on. it just goes as it does. They reminded me about my short-story that got published in a magazine (Shinta brought a kind of magazine that my short story has published), and I want it again. Hardly to start, though. :(


And through that experience, I could draw a conclusion, such a tips for those who dedicate themselves to wear a hijab. Well, I’m in learning process to deal with that. I’m not fully-hijaber. Nevertheless, I want to share with you about some lessons that I have experienced about wearing hijab and how to keep it until now.

1. Find out the reason inside you.

It would not work out if you just follow the trend or follow the friends who wear a hijab without any strong faith and reason that follow. You will break your own choice unless you have found out that willingness inside you, “Yeah!! It is how I want, I am going to wear a hijab, once I wear it, never take it off again!” I have a family member who wore a hijab. The reason was because her boyfriend insisted her to wear hijab. Once they broke up and she found out the new guy, she straightens her hair and take the hijab off. Just that simple. So, to start the huge thing like that, what we have to do in the first place is to find out the reason inside us, not because of the others or the trend that is happening nowadays. :D

2. Gather with other hijabers.

I feel that it is an important thing since we need to upgrade our mind in keeping faith wearing a hijab. Through meeting up with friends who have the same mission, we will gain more confidence and spirit to remain the same. Seeing how beautiful our friends wearing a hijab, how elegant and cute they are, will put ourselves at ease. From friends we can talk about the hijab, how to style it, how to courage each other and so on. It would be so motivating! Still, it doesn't mean we have to avoid the other friends lo ya, we have to mingle with all friends we have, because from their varieties, we could learn many other lesson as well.

3. Upgrade the style

Once we feel bored with one style, just find out the other styles. There are a billion hijab-styles in Youtube you can imitate either with paris or shawl. We can style it as what we like, we can change it everyday if we want. And we never feel bored. We don’t look boring either. Through that kind of styling, we can boost the spirit up!

Those 3 tips I hope can help us to remain the same as hijabers. Just find out the motivation and inspiration around!! Yeay!!

The ending!!

The clock showed 8 PM and it was time to go home since the booking-time was over. The others were going to karaoke, and I with 3 others were going to go home since we had to go through many kilometers to reach home. We took some pictures using Iqbal’s and Devi’s digital cameras before going back. Unfortunately I have no digital camera with me, instead I just used a mobile phone camera which could not capture as good as the digital camera did, so I just have some of them. The rest of them, I will update this post with many of photos once they upload the photos into facebook. Hope they upload it as soon as possible!!

At last, they made my day!

The hope : We can have another meeting in the next time. Yeayy!!

And it is how it ends….

Gathering with friends who can fit in each other is just awesome!

Wassalam:)

22.08.2012 08:40 PM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...