Wednesday, 18 May 2011

what they said about me



Assalamualaikuuuum….
Yalaaa…. Next week I’ll be a new person (uhm, can I name myself as a woman? :D?not a girl anymore?) maybe not literally as ‘new person’ but I will be a 20th-woman who has many many obsession in achieving a better life. I make used to plan all things I wanna do and write them down, chasing after all things that running around my head. I think life is so short, no one can pass through 100 years living in this world, the longest time may be between 70 up to 80. And in this short life I wanna give the best for myself and people around me who love and care about me. And the first thing I have to do is correct and improve myself as personal. I really know that some bad habits like have being part of my life. Like it is me, and hardly make them flee far away from my life. And in this 20th year, I just wanna be better. Everyone who lives in this world surely wanna be better, but I don’t know how they do that, how they can change themselves into someone better, the way they change their behavior.

And I have idea. Of course it is hard to find out what the exactly my bad habits are, because you know “Gajah di pelopak mata tak tampak, kutu di sebelang lautan tampak.” We know what the bad habits of someone’s else, sometimes we even talk about the others or gossiping, without realizing that we do have our own bad!! Because I wanna know what a person I look like in the others’ perspectives, so I asked some of my best friends such as my friends in senior high school or my colleagues and felt so surprise about what they told about me. Some said that I like to consider insignificant of something which is worth consideration. Some said I like to postpone my plan, so I waste my time and can’t manage my time well. Many bad habits they find out from me, of course because they know me so well. There was my friend that gave suggestion about something I often write in this blog. She said “Don’t be like a villager too much, you can be underestimated by the others who don’t really know you.”

Then, I think that, okay everything they said about me is for my goodness, and I appreciate a lot for their honesty. Thereby I know which one I have to improve and which one I have to avoid and yalaaaa….because of them all, I can be a better person tomorrow…start from today.
So, I think you need to know yourself, to know what your weaknesses are, and what your strengths as well by asking your friends. But, remember!! Never ever ask your friends who you not believe, because they can give you bad opinion about you, and make you down. Be aware because sometimes they can’t hurt you, not raise you up and help improving yourself.

Miguel De Cervantes said “Make it your business to know yourself, which is the most difficult lesson in the world.” :D

Ya, jadi intinya adalah :
Punya temen mari kita manfaatkan. Bukan kok, bukan manfaatin dalam hal minta ditraktir, minta dibantuin ngerjain tugas, minta ini itu, tapi minta sebutin kelemahan dan kelebihan kita. Tapi, jangan Cuma kelemahan doang…nanti bisa sedih. Hahaha… ditambah juga kelebihan biar kita juga tau apa yang baik baik di mata orang lain. Juga, jangan minta pendapat teman yang bentuk bentuknya nggak bisa dipercaya… salah salah, yang ada dia Cuma jatuhin kita tanpa ngasih sesuatu yang bikin kita PD atau bersyukur atas diri sendiri. Ini jenis temen yang berbahaya menurutku. :p

Nah, kemarin karena emang lagi luntang luntung di rumah dan nggak ada kerjaan, iseng iseng kirim sms ke beberapa sahabat, 7 sahabat SMA dan kuliah dan 1 pacar. Hehehe…

Dan hasilnya adalah…

2 orang bilang aku pelupa. Berarti itu kenyataan. 
3 orang bilang aku malesan. Dan ini yang paling banyak. Jadi, mulai besok harus rajin! Hosh!
2 orang bilang aku menyepelekan hal hal kecil.
2 orang bilang aku nggak on time. Ini yang paling bikin temen temen kesel. Harus musnahkan!!
1 orang bilang aku mudah menyerah.
Dan banyak lagi tapi rahasia, :D

Si Via miss panic.com sahabat kuliah yang sering ndlosor bareng di depan kelas bilang aku punya daya imaginasi tinggi which is extremely right! :D you know me so well…
Dantok sahabat hati bilang aku penyayang. :D. aseeeek…hehehe
Uma dan Via bilang aku bersemangat! Tingkatkan!!
Si uma bilang aku bisa mencairkan suasana. And, I think it is based on the situation and my mood. :D
Entah kenapa si Uma bilang aku konyol dan menggolongkannya ke ‘kelebihan’ku. Namun, hidup tanpa konyol bagai pecel tanpa sambel. Heem!
Si Ellena bilang aku sabar, lembut dan tegas!! Sabar?? Wawww…. Ada juga yang bilang aku sabar… Alhamdulillah… di esok hari aku akan lebih sabar. Hidup Cuma sepisan…
Eni dan Inggit bilang aku pinterrr….hihihi. Amien ya robbal alamien…
Via, Uma and Dany bilang aku semangat! Semoga bisa tetep teruuuus semangat mumpung masih banyak hal yang bisa dikerjakan.
Inggit dan Dany bilang aku optimis!
dll

Berhubung “you are what you think,” maka apa pendapat orang yag baik baik tentang kita juga bisa menjadi sesuatu yang luar biasa. mereka bilang gitu khan pasti ada alasannya yang menggambarkan kesimpulan itu. Jadi, setelah aku minta pendapat mereka, aku jadi tahu secara sadar, ini toh kelebihanku yang bisa jadi habit untuk seterusnya bisa jadi behavior ku. Jadi, aku begini toh??

Nah, you are what you think!!
You think that you feel energized and kun fayakun, YOU ARE ENERGIZED. Begitu kata buku kira kira.

Terimakasih sahabat sahabat yang berkenan buat ngasih tau apa saja hal yang harus aku ubah, dan apa saja hal yang harus aku tingkatkan lagi.
Eits, tapi jangan Cuma dibaca, tapi juga ditulis. Semua komen mereka tentang aku, aku tulis di buku harian dan akan aku ubah satu per satu.
Dan lagipula, kalau lagi galau, aduh aku kok gini, aduh aku kok gitu, bukalah catatan they said about me, dan baca bagian kelebihan. Dan ini adalah mood booster… ;)

It is totally useful for me… dan pasti juga buat kamu! Terkadang kita butuh sesuatu kala kita ngerasa kita bukan apa apa, atau kalau lagi galau alay, saat kita merasa nggak berguna. Nah, kelebihan2 yang mereka katakanlah penyelamatnya. Masih buanyaaak sisi positif yang kita punyai, no more mellow, say no to galau. :D
Jadi tau juga bagaimana mereka memandangku, apa opini mereka tentang aku.

Yallaaaa…. Approaching 20 years old, I feel so energized and cheerful.
Wanna do many things, and I’m sure that I can achieve all wishes. As long as there are family supporting me all the time and give me worthy suggestion on how to behave well, treat the others well, and of course how to be a hard worker, my boy who says “Kamu juga pasti bisa kok…” and always be there to listen all grumble and my plans everyday, my bestfriends who give me spirit and motivation, inspiration as well. They are all worthy, so worthy…

I am nothing without them.

Mereka orang orang dengan kepribadian masing masing yang ajaib banget. Dan melengkapi hidupku. Merasa lengkap.

Be grateful….
Thanks to The Santoso, Adhe Wahyu Ardanto, Mashlahatul Umami, Ellena Rosmayanti, Dany Aprilla, Inggit Octavia, Eni Iskandar, Elisabeth Novia Tayl, Garwidha Rafwani, Fidyah, dan masih banyak lagi…
Muah muah :*
14052011…09:22 AM



No comments:

Post a Comment